Vårt arbete

Svenska Aralsjösällskapet vill bidra till insatser för demokrati och utveckling i Aralsjöområdet. Det övergripande målet för vår verksamhet är att öka kunskapen i Sverige och världen om situationen i Aralsjöområdet. Vi vill påverka politiker och myndigheter, nationella och internationella organisationer till konkret handling till förmån för en hållbar utveckling i Aralsjöområdet.

Rekonstruerat ekosystem, Norra (Lilla) Aralsjön

Idag saknas så gott som helt kunskap och opinion i Sverige. Vi vill också påverka den politiska beslutsprocessen i Sverige. Det sker fortfarande väldigt lite diskussion om Aralsjöområdet och tas få beslut om hjälpinsatser. Vår organisation vill se fler humanitära projekt i Aralsjöområdet.

Genom att ha en effektiv seminarieverksamhet vill vi väcka intresse för området så att projekt för en utveckling som gynnar jämställdhet och en hållbar utveckling kan starta i regionen. Den politiska situationen försvårar insatser men vi anser att det gör det ännu viktigare för vår organisation att fortsätta bedriva vår verksamhet.

Syftet med vårt arbete är att:

  • Sprida information om Aralsjöområdet.
  • Skapa opinion om miljö- och hälsosituationen i Aralsjöområdet.
  • Påverka politiker och myndigheter, nationella och internationell organisationer till konkret handling.
  • Genomföra egna projekt.

 

FaLang translation system by Faboba